PONIEDZIAŁEK  22 – 01 - 2018r.

Śniadanie:

8:15

Herbatka z cytrynką

Pieczywo kukurydziane, szynka drobiowa, ser żółty, serek waniliowy, serek almette, talerz warzyw

II Śniadanie:

10:00

Jabłka

Obiad:

12:00

Żurek na kurczaku, ze śmietanką i majerankiem

 

II Danie: kotlet schabowy, ryż brązowy, mizeria, herbata malinowa

 

Podwieczorek:

15:00

Herbatka

Mandarynki, wafle ryżowe i chleb kukurydziany, mus jabłkowy, serek waniliowy

WTOREK  23 – 01 - 2018r.

Śniadanie:

8:15

Herbatka

Chleb kaszubski i pieczywo kukurydziane z masełkiem, szynka biała, twarożek ze śmietanką i szczypiorkiem, pasta z kiełbasek złotych z kurczaka, talerz warzyw

II Śniadanie:

10:00

Jabłka

 

Obiad:

12:00

Zupa  ogórkowa  na kurczaku, z koperkiem i ryżem

 

II Danie: makaron z kremowym sosem pieczarkowym,  devolay, kompot

 

Podwieczorek:

15:00

 

Herbatka z cytrynką,  kisiel, śmietanka, flipsy kukurydziane

 

 

 

ŚRODA  24 – 01 - 2018r.

Śniadanie:

8:15

Herbatka z pigwą

Pieczywo wieloziarniste, żytnie  z masełkiem, szynką rzeźnika,  jajka na twardo, serek almette jogurtowy, talerz warzyw

II Śniadanie:

10:00

Herbatka,

Obiad:

12:00

Zupa jarzynowa na kurczaku

II danie: gulasz wieprzowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, woda

 

 

Podwieczorek:

15:00

Mleko z makaronem, wafle ryżowe, dżem truskawkowy

 

 

CZWARTEK  25 – 01 - 2017r.

Śniadanie:

8:15

Herbatka

Chleb kaszubski i pieczywo wieloziarniste, masełko,  polędwica drobiowa, szynka krucha, talerz warzyw, sos majonezowo-jogurtowy z ziołami, serek almette, ser żółty

II Śniadanie:

10:00

 

Jabłka i mandarynki

Obiad:

12:00

Delikatna zupa rybna na kurczaku, z pomidorami, zabielana

 

II Danie: kopytka z sosem jogurtowym, kompot

 

Podwieczorek:

15:00

Herbatka miętowa, bułka paryska i chlebek wieloziarnisty z masełkiem, serem żółtym, serkiem almette, ogórek

 

PIĄTEK  26 – 01 - 2018r.

Śniadanie:

8:15

Herbata z cytrynką, tosty na bułce paryskiej z szynką, serem żółtym, tosty suche na ciepło z dżemem truskawkowym, dżemem brzoskwiniowym

 

II Śniadanie:

10:00

 

Pomarańcze i kiwi

Obiad:

12:00

Rosół z makaronem niteczki

 

II Danie: potrawka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ziemniaki, marchewka mini na parze, woda

 

Podwieczorek:

15:00

Herbatka,

Ciasto murzynek własnego wypieku z polewą czekoladową, jabłka